A primeira fase das obras de renovación da EBAR da Goleta rematará antes de Nadal

Os concelleiros de Medio Ambiente, Urbanismo e Turismo, Marián Sanmartín, Manuel Santos e Cristina Acuña, respectivamente, visitaron esta semana as obras de renovación e mellora da Estación de Bombeo de Augas Residuais de A Goleta, ubicada na parroquia de Seixo, preto da praia de Aguete.

Esta actuación, que ten como obxectivo reducir ao máximo posible os alivios ao areal marinense e optimizar así a rede de saneamento da vila, comezou a principios deste mes e nestes momentos, segundo indicaron desde a empresa executora, estase rematando a primeira fase.

Se a climatoloxía axuda, de cara a Nadal poderá rematarse a colocación do novo colector, co que se corrixirá un desnivel que existía entre a estación e a zona de alivio e que contará con dous depósitos de retención de sólidos, que filtrarán as augas antes de que pasen pola rede.

“É unha dobre seguridade”, afirman desde a Dirección de Obra, que recalcan que con esta solución técnica non só se reducirá de xeito relevante a frecuencia dos alivios, senón que os que se produzan irán moito máis limpos e terán menos impacto medio ambiental.

A segunda fase da actuación consiste na substitución das bombas actuais por outras novas, que aumentarán o capacidade de caudal da EBAR nun 70% e que tamén reducirán a presenza de sólidos na auga. Ademais, seguindo os criterios de eficiencia enerxética, a nova instalación constará dun novo cadro eléctrico que alongará a vida dos elementos das bombas e que reducirá o consumo de enerxía.

Segundo os prazos que manexa o Concello, o máis probable é que esta última fase dos traballos quede rematada en febreiro do ano que ven.

O proxecto ten un custe global de 161.873,24 euros, que se invisten con cargo ao Plan Concellos 2018 – 2019.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies