Marín traballará codo con codo coa hostalaría para aumentar a súa profesionalización e ofrecer un programa de dinamización no verán

05 maio 2021

A alcaldesa, María Ramallo, e os concelleiros Marián Sanmartín e Manuel Santos, mantiveron unha reunión cos representantes da asociación de hostaleiros Hoempo para analizar a nova instrución relativa á ocupación de dominio público por parte da hostalaría coas terrazas. O obxectivo da reunión foi, precisamente, “darlles unha copia desta instrución e explicarlles a urxencia que supoña a súa aprobación para poder dar unha resposta rápida a todas as novas solicitudes que imos recibindo para a colocación de veladores”, explican desde o Concello.

Ademais, explicáronlles aos representantes de Hoempo que se porá en marcha, de xeito paralelo, o expediente para a modificación da ordenanza, que terá un período de exposición no que os hostaleiros poderán realizar achegas, “polo que lles pedimos que animasen a todos os donos de locais a participar nesta consulta pública, de tal modo que poidamos contar en todo momento coa súa visión e a súa análise neste proceso”, asegurou a rexedora.


Axudas en trámite e profesionalización do sector

Outras cuestións que se trataron na reunión tiveron que ver coa axuda de 96.000 euros que o Concello movilizará para os locais que sufriron os peches polas restricións derivadas da crise, a razón de 1.000 euros por cada un dos 96 locais que se adheriron ao II Plan de Rescate á Hostalaría da Xunta de Galicia. De feito, ese incremento que suma o Goberno local ao que aporta a Administración autonómica será canalizado a través da Xunta.

Por outra banda, os representantes do sector trasladáronlle ao Concello a necesidade de desenvolver iniciativas dirixidas a mellorar a profesionalización do sector da hostalaría en Marín. O Concello recolleu o órdago e adiantoulles que se están a traballar diversas iniciativas dirixidas a conseguir este obxectivo e ofrecer formacións e eventos atractivos a través do Espazo Emprendedor de Innovación Alimentaria (EEIA) de Marín, ubicado no Parque Azul, que vén de estrear imaxe exterior.

Ademais, o Concello pediulles de cara a novos encontros que lles plantexen todas esas demandas do sector para poder ir traballando nelas de cara ao último trimestre no ano, xa que o verán é un momento de traballo intenso.
O verán contará con dinamización de pequeno formato

Precisamente, entroncando co verán, a alcaldesa e os concelleiros trasladáronlle aos representantes de Hoempo que se apostará por un formato similar ao do ano pasado, de pequeno formato. Un ciclo de actividades, sobre todo musicais e pensadas tamén para toda a familia, que permita amenizar tanto o vermú como a noitiña.

O ano pasado escolléronse cinco prazas céntricas, pero o obxectivo deste ano “é que a hostalaría nos propoña novas localizacións que poidan beneficiar a varios locais á vez para sacarlle o máximo rendemento a este formato, no que apostaremos pola cultura máis cercana, un sector que tamén está a sufrir as consecuencias da pandemia”. De feito, teranse en conta posibles necesidades de cortes puntuais de rúas ao tráfico para permitir a celebración deste tipo de eventos en horarios moi concretos e afectando o mínimo ao día a día da veciñanza e dos servizos.

Así a todo, o Concello xa adiantou que dado o nivel de incidencia da Covid19, aínda que comeza ter unha tendencia á baixa, non se plantexará para antes de medidados de xuño. “Ata entonces, consideramos que o mellor é ter prudencia”, afirman desde o Goberno local.

Concienciación no uso da terraza: limitar o tempo das consumicións

Finalmente, na reunión fíxose unha reflexión de cara á clientela, pedindo un esforzo no control do tempo de estancia nas mesas da terraza, coa fin de garantir a rotación. “Neste momento, a hostalaría apenas pode colocar o 50% e é responsabilidade de todos permitir un pouco o movemento nas mesas para que poidan servir un maior número de consumicións”.

A alcaldesa, María Ramallo, reiterou o seu desexo de seguir traballando nesta liña, “apoiando á hostalaría, tal e como tamén apoiamos ao comercio, porque son un actor social fundamental da nosa economía local e o que máis sinerxias crea no movemento laboral e económico da vila. Temos que estar ao seu carón e colaborar co sector para superar no posible este momento complicado”, explicou.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies